Bezpieczeństwo w sieci
Zwiń
X
-
Bezpieczeństwo w sieci
Ma ktoś jakiś prosty program to monitringu jakie treści są oglądane/pisane na danym komputerze ?
Ma być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swoje
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
-
-
Keyloggery - czyli takie przechwytujące klawiaturę (czyli co się pisze to on zapisuje) to są darmowe:Zamieszczone przez perfexMa być łatwy i prosty - no i żeby nie był widoczny tak na pierwszy rzut oka - w sensie, żeby sam się nie odpalał i nie krzyczał że monitoruje, tylko żeby robił swoje
Trochę lepsze to już płatne:
Wizualny Nadzór to program polskiego autorstwa stworzony z myślą o kompleksowej kontroli komputerów w pracowniach kompu…
EuroFirma Mini Monitoring to aplikacja przeznaczona do kontrolowania poczynań użytkownika na komputerze. Program z powo…
najlepiej przetestować samemu co nam się podoba i ten wybrać bo taka opcja żeby nie był widoczny to jest niemal w każdym.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
perfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
No ale jak to będzie na komputerze z którego ja w zasadzie nie korzystam ? I nie wpisuję swoich haseł ?Zamieszczone przez Deoperfex, kogo potrzebujesz kontrolować? dziecko czy osobę dorosłą?
Keyloggery moim zdaniem to broń obosieczna, możesz nieświadomie komuś oddać hasła do swoich kont bankowych i pocztowych. No chyba, że sam chcesz poznać hasła do kogoś kont... :roll:
Dorastające dziecko ma być inwigilowane
Polecacie jakieś rozsądne rozwiązanie ?Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Najcenniejszy towar. InformacjęZamieszczone przez westwi78Złe masz podejście - przede wszytkim pogadaj z dzieckiem o co chodzi, że go będziesz sprawdzał.
Nie inwigiluj, tylko zablokuj możliwość korzystania z niektórych serwisów np . benjaminem, vista ma też już kontrole rodzicielską.
Co chcesz osiągnąć przez inwigilacje?
Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
To jest Twoje dziecko? Chcesz je na czymś złapać żeby to wykorzystać przeciwko niemu? Skoro wiesz że coś jest nie tak, to zareaguj, a nie czekaj na informacje , po uzyskaniu których może być już za późno.Najcenniejszy towar. Informację
Najpierw trzeba wiedzieć parę rzeczy i faktów na pewno by mieć dobre zaplecze do rozmów.
I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
No ale twoje dziecko , twój wybór.
Komentarz
-
-
Sorry, ale to nie program "Super Niania". Interesuje mnie program komputerowy.Zamieszczone przez westwi78To jest Twoje dziecko? Chcesz je na czymś złapać żeby to wykorzystać przeciwko niemu? Skoro wiesz że coś jest nie tak, to zareaguj, a nie czekaj na informacje , po uzyskaniu których może być już za późno.Najcenniejszy towar. Informację
I może się okazać że potem będziesz żałował jak straci do Ciebie zaufanie na zawsze, skoro się okaże że bądź co bądź jego prywatność naruszać ( a ma do niej prawo).
No ale twoje dziecko , twój wybór.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Rozsądnie i uczciwie. 'Opiekun dziecka' www.opiekun.pl
Można ustalić filtrowanie treści, blokowanie stron itp..
Ale można też (i jak tak zrobiłem - tu ta uczciwość) nie blokować adresów (bo przykład Benjamina to dowód na to, że to trudne zadanie. Benjamin to robi, ale nieudolnie, a i łatwo można jego blokady obejść)
Można też: logować adresy odwiedzanych stron internetowych, kontrolować dzienny czas korzystania z internetu, a także z wybraną regularnością wykonywać zrzuty ekranu.
Ja (miałem takie zadanie u znajomych) uprzedziłem dzieciaki o obecności programu, pokazałem, że zrzuty ekranu wykonane są w jakości która uniemożliwia odczytania treści stron, mejli itp ale pozwala ocenić 'rodzaj' oglądanych stron.
Oczywiście można nie mówić nic o zrzutach ekranu i ustawić im lepszą jakość.
Polecam do sprawdzenia, bo jest wersja demo, pełnej nie kupiłem - szukam czegoś darmowego raczej..
Powodzenia126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
Program "Motyl".
Co kilka minut robi zrzut ekranu i zapamiętuje. Będziesz mógł sobie przeglądnąć co oglądało, pisało Twoje dziecko. Sprawdzisz w ten sposób i to co pisze na GG i np. jego pocztę.
Można również po blokować parę rzeczy, jak i wpisać niedozwolone adresy. Tylko, że wtedy dziecko się dowie, że je szpiegujesz i będzie :bicsie
Komentarz
-

Komentarz